For at oprette mønstre i Affinity Photo og teksturere hele områder er der på TutKit.com mønstre tilgængelige i form af AFSTYLES- og AFPALETTE-filer, f.eks. med smukke ornamentmønstre.

Det grundlæggende princip bag dette er: I filerne findes mindre billedestrukturer, som du ved få klik gentagne gange kan placere ved siden af hinanden på større områder, hvilket skaber et mønster. Ofte er mønstrene designet sådan, at der opstår sømløse overgange mellem de enkelte mønstelementer.

Nedenfor vil vi forklare, hvordan du importerer og anvender paletterne (AFPALETTE-filer) og stilarterne (AFSTYLES-filer) i Affinity Photo for at anvende mønstre på dine områder.

AFPALETTE: Importering af farvepaletter i Affinity Photo og oprettelse af mønstre

AFPALETTE-filformatet refererer til Affinity-farvepaletter. For at installere disse i Affinity Photo og anvende dem til oprettelse af mønstre, skal du følge disse trin:

1. Åbn panelet Farvefelter.
  2. Åbn den tilhørende dialog, hvor du finder funktionen Importér palet.
  3. Vælg en af de to importmuligheder (som du fint kan bruge til at organisere din paletbibliotek):
    1. Som program-palette: Når du importerer paletterne på denne måde, vil de altid være tilgængelige i Affinity Photo efter importen, uafhængigt af dokumentet.
    2. Som dokumentpalette: Ved hjælp af denne mulighed vil de importerede paletter kun være tilgængelige for dette dokument, ikke andre.
  4. Vælg de ønskede AFPALETTE-filer på din computer og klik på Åbn.
  5. Vælg området i dit arbejdsområde, som skal fyldes med mønsteret.
  6. Klik på en palette for at fylde det valgte område med mønsteret.

AFSTYLES: Importering af stilarter i Affinity Photo og oprettelse af mønstre

AFSTYLES-filformatet refererer til Affinity-stilarter. Følg disse trin for at installere dem i Affinity Photo og anvende dem til oprettelse af mønstre:

1. Åbn panelet Stilarter.
  2. Åbn den tilhørende dialog, hvor du finder funktionen Importer stilkategori.
  3. Vælg de ønskede AFSTYLES-filer på din computer og klik på Åbn.
  4. Vælg nu den importerede stilkategori fra dropdown-menuen.
  5. Vælg området i dit arbejdsområde, som skal fyldes med mønsteret.
  6. Klik på en stil for at fylde det valgte område med mønsteret.

Justering af mønstre

Efterfølgende kan du bruge Gradientværktøjet til at eventuelt skalere og dreje mønstrene. Du kan justere farven via panelet Effekter ved hjælp af funktionen Overlæg farve. Derudover finder du under effekterne mange andre effekter, som du kan bruge til at tilpasse dine mønstre.

I Affinity Photo skabe mønstre med paletter og stilarter