Photoshop-stilarter (Styles) gemmes i ASL-filer. Ved at importere dem til din stilbibliotek kan du hurtigt og nemt overføre de tilknyttede effekter til dine egne tekster, former og grafikker. Sådan gør du for at anvende stilarter i Photoshop:

Importer Photoshop-stilarter (ASL-filer)

Efter at du har downloadet individuelle Photoshop-stilarter fra TutKit.com og udpakket ZIP-filerne, skal du dobbeltklikke på ASL-filerne for at importere stilarterne til Photoshop. Alternativt kan du gøre følgende:

1. Åbn stilpanelet via menuen Vindue.
  2. Åbn menuen i den øverste højre hjørne af stilpanelet og klik på Indlæs stilarter…
  3. Vælg stilarterne (ASL-filerne) på din computer, som du gerne vil importere, og klik på Indlæs.
  4. Stilarterne er nu tilgængelige i stilpanelet Stile til brug.

Anvend Photoshop-stilarter

Vælg det lag eller objekt, du vil anvende stilen på. Juster eventuelt størrelsen på din tekst eller grafik, så den passer til det ønskede. Klik derefter på den relevante stil i stilpanelet Stilarter. Ændringen vises straks.

Efter anvendelse af stilen ser effekten måske stadig ikke ud, som du forestillede dig. Det kan skyldes, at stilarternes udseende også afhænger af størrelsen på dine grafikelementer. I sådanne tilfælde skal du skalere effekterne. Klik med højre musetast under dit lag på Effekter. Vælg derefter Skaler effekter… fra den åbnede kontekstmenu. Ved at ændre skaleringen justerer du alle effekter, der er ansvarlige for stilen.

Photoshop-stilarter med skrifter

I nogle Photoshop-stilarter bruger vi forudindstillede skrifttyper. I princippet kan du bruge hvilken som helst skrifttype, du ønsker. Hvis du stadig ønsker at bruge den skrifttype, vi har brugt, og den ikke er tilgængelig på din computer, kan du her se, hvordan du finder og installerer de skrifttyper, vi har brugt Skrifttyper.

Anvend Photoshop-stile (ASL-filer)