Photoshop giver dig mulighed for at oprette farveforløb (gradients). Foruddefinerede farveforløb gemmes i GRD-filer og kan importeres i Photoshop. Hvis du har downloadet enkelte elementer med farveforløb fra TutKit.com, anvender du dem som følger:

Importer Photoshop-farveforløb (GRD-filer)

Efter download og udpakning af ZIP-filerne har du farveforløbene til rådighed i form af GRD-filer. Dobbeltklik på en sådan fil eller træk den med "drag-and-drop" ind i programmet for at importere et farveforløb. Du kan også gøre følgende:

1. Åbn Redigerings og Indstillinger derefter Præfekter.
  2. Vælg i rullemenuen Præfekter Forløbene.
  3. Klik på Indlæs.
  4. Vælg filerne med forløbene (GRD-format) på din computer og importér dem.
  5. Klik på Færdig.

Anvend Photoshop-farveforløb

For at anvende farveforløb på et område, aktiverer du Forløbsværktøjet. Vælg det ønskede forløb og træk det over på dit arbejdsområde.

For at anvende farveforløb f.eks. på tekst eller grafik vælger du laget med det tilsvarende indhold. Ved at venstreklikke på laget åbner du kontekstmenuen og klikker på Fyldningsoptioner. Gå ind under Forløbs-overlay. Klik på visningen af det aktuelt valgte forløb bag Forløb. Dette åbner vinduet Rediger forløb, hvor du vælger det ønskede forløb.

Importerede farveforløb kan også vælges direkte i farveindstillingerne (til objekter, der kan tildeles en farve), som du finder øverst i hovednavigationen i Photoshop. Vælg det farvede rektangel Område og vælg fanebladet Forløb.

Anvend Photoshop farveforløb (GRD-filer).