Photoshop gir deg muligheten til å lage fargeoverganger (Gradients). Forhåndsdefinerte fargeoverganger lagres i GRD-filer og kan importeres til Photoshop. Hvis du har lastet ned enkeltinnhold med fargeoverganger fra TutKit.com, bruker du dem som følger:

Importere Photoshop-fargeoverganger (GRD-filer)

Etter nedlasting og utpakking av ZIP-filene, vil fargeovergangene være tilgjengelige i form av GRD-filer. Dobbeltklikk på en slik fil eller dra den inn i programmet for å importere en fargeovergang. Alternativt kan du gjøre følgende:

1. Åpne Rediger og Presets og velg Presets Manager.
  2. Velg Gradients i rullegardinmenyen Presets.
  3. Klikk på Last inn.
  4. Velg filene med fargeoverganger (GRD-format) på datamaskinen din og importer dem.
  5. Klikk på Ferdig.

Applying Photoshop Gradients

For å bruke fargeoverganger på en flate, aktiverer du Gradient Tool. Velg ønsket gradient og dra den over arbeidsflaten din.

For eksempel på å legge fargeoverganger på en tekst eller et grafisk element, velger du laget med tilsvarende innhold. Via en venstreklikk på laget åpner du kontekstmenyen og klikker på Fill Options der. Gå til Gradient Overlay. Klikk bak Gradient på visningen av den valgte gradienten. Dette åpner vinduet Edit Gradient, hvor du kan velge den ønskede gradienten.

Importerte fargeoverganger kan også velges direkte i fargeinnstillingene (for objekter som har fått tildelt en farge), som du finner øverst i hovednavigasjonen i Photoshop. Velg det fargede rektangelet Fill og velg den tredje fanen Gradient.

Bruk Photoshop-fargeoverganger (GRD-filer)