När du har laddat ner en enskild innehållsförteckning med en Photoshop-åtgärd och packat upp ZIP-filen måste du importera Photoshop-åtgärden samt eventuellt andra medföljande komponenter i Photoshop.

Importera åtgärder i Photoshop

Det enklaste sättet: Öppna Photoshop. Dubbelklicka på ATN-filen. Nu har du importerat åtgärden (vanligtvis). Alternativt kan du gå vidare enligt följande:

1. Öppna panelen för Åtgärder via Fönster>Åtgärder.
  2. Öppna dialogmenyn i det övre högra hörnet av fönstret, där du hittar funktionen Ladda åtgärder….
  3. Välj åtgärden (ATN) du vill importera på din dator och klicka på Ladda.
  4. Åtgärden finns nu i listan över tillgängliga åtgärder.

Ytterligare anvisningar för import:

• I vissa nerladdningsfiler finns flera ATN-filer som är avsedda för olika Photoshop-åtgärder. Observera vilken version du använder och importera den motsvarande filen.
  • Det är också möjligt att en ATN-fil innehåller flera Photoshop-åtgärder. Om du laddar ner en sådan fil kommer du att ha flera åtgärder tillgängliga i listan över dina åtgärder.

Här kan du se hur du kör Photoshop-åtgärder.

Installera ytterligare komponenter för en åtgärd

När du kör åtgärder som du laddat ner från TutKit.com, erhåller du ofta extra komponenter. För att en Photoshop-åtgärd ska köra korrekt, är det nödvändigt att importera dessa komponenter i Photoshop innan åtgärden utförs.

Vanliga komponenter som följer med åtgärderna är penslar (i ABR-format) och mönster (i PAT-format). Klicka dubbelklicka också på dessa filer för att importera dem i Photoshop.

Alternativt kan du även gå via fönster och dialogrutor. För att importera penslar, gå vidare enligt följande:

1. Öppna panelen för Penslar via Fönster>Penslar.
  2. Öppna dialogmenyn i det övre högra hörnet av fönstret, där du hittar funktionen Importera penslar….
  3. Välj penselfilen (ABR) du vill importera på din dator och klicka på Ladda.

För att importera mönster, gå vidare enligt följande:

1. Öppna panelen för Mönster via Fönster>Mönster.
  2. Öppna dialogmenyn i det övre högra hörnet av fönstret, där du hittar funktionen Importera mönster….
  3. Välj mönsterfilen (PAT) du vill importera på din dator och klicka på Ladda.

Dessutom följer det ibland med bilder eller illustrationer i PNG- eller JPG-format med Photoshop-åtgärder. Ofta kommer du att ombedas att infoga medföljande bilder under utförandet av sådana åtgärder.

Importera Photoshop-åtgärder