I många av våra designmallar och även i vissa tillgångar hittar du platshållartext där vi använder vissa typsnitt. På grund av gällande upphovsrätt finns det inga typsnittsfiler inkluderade i paketen.

Vi rekommenderar att du arbetar med det ursprungliga valda typsnittet. Men generellt sett kan du också använda det typsnitt du önskar i din redigering. Om du vill få tillgång till de typsnitt som vi använde, hittar du de av oss använda typsnitten med en länk till källan på två platser:

• I beskrivningen av en enskild innehåll på TutKit.com.
  • I läs-mig-filen som du får med nerladdning av en enskild innehåll.

Vi använder typsnitt som är gratis tillgängliga och även kommersiellt användbara vid tiden för skapandet av våra mallar och tillgångar. Vi granskar också då och då i vilken utsträckning detta fortfarande gäller. Var dock alltid medveten om huruvida de typsnitt fortfarande är gratis tillgängliga och under vilka villkor du laddar ner och använder dem.

Ladda ner och installera typsnitt

Om du öppnar en designmall eller en tillgång i din programvara och du inte har det typsnitt vi använt installerat på ditt system, får du oftast ett lämpligt meddelande. För att installera de saknade typsnitten, följ följande steg:

1. Titta i läs-mig.pdf eller på TutKit.com när du visar den nedladdade enskilda innehållet, vilket typsnitt vi använde. Klicka dig vidare till webbplatsen som vi har angivit.
  2. Ladda ner de aktuella typsnitten därifrån.
  3. Om du har laddat ner en ZIP-fil, packa upp den.
  4. På Windows högerklickar du på filerna med typsnitten och sedan på Installera. På Mac dubbelklickar du på typsnittsfilerna för att installera dem och väljer sedan Installera.

Hitta och installera typsnitt